søndag den 22. februar 2015

Goddag med dig og velkommen til!

Jeg er svært glad for bøger. Både for at have dem i min bogreol, til at hyggelæse inden jeg skal sove, til en regnfuld søndag og når jeg skal tilbagelægge større afstande med DSB eller sågar i en flyver på ferie.

Derfor har jeg gennem noget tid gået og pønset på at lave en blog. Om bøger. De bøger jeg læser og de bøger, jeg har læst. Hvis du ligesom mig er glad for dansk og generelt nordisk litteratur, så håber jeg, at du kan lide min blog og kan føle dig inspireret.

Du får ikke nødvendigvis den mest dugfriske litteratur – det er mere et miks af de bøger, jeg læser for tiden – nye som ældre. Det er trods alt også begrænset, hvor mange splinternye bøger, man kan nå at læse, når man samtidig skal passe et fuldtidsjob. Så jeg håber, at du vil betragte det her som en inspirationskilde.

Jeg læser meget forskelligt. Derfor får du sikkert indimellem nogle alternative ”anmeldelser” her på bloggen. Fx planlægger jeg at bruge de sidste vinteraftener på at læse lidt i de bøger, jeg har rekvireret mig om altanplanter. Min botaniske ambition for 2015 er nemlig at give Marianne nede fra 1. th. baghjul på plantefronten.

Men mine yndlingsbøger er nu en gang romaner, så det er dem, du kan læse mest om. Som nævnt havner de danske romaner tit på mit natbord. Næstefter det er det nok de norske, der finder vej til mit hjem. Det hænder også, at jeg læser amerikanske romaner, men hvis jeg skal være ærlig, mener jeg, at de amerikanske forfattere har en uskik med at skrive alt for langt – både for lange bøger og for lange sætninger.

Hvem er jeg så udover det? Jeg er 30 og uddannet journalist. Jeg arbejder som kommunikationskonsulent i en it-afdeling i en stor virksomhed. Der skriver jeg tekster af en helt anden karakter end her, og det bliver hurtigt temmelig corporate. Måske var det også derfor, at jeg fik lyst til at skrive om bøger – for at skrive på en lidt anden måde, end det jeg gør til daglig.

Nu er jeg i hvert fald i gang. Tak for at du hang ved så langt. Stay tuned!

Bedste hilsner

Lene

Ingen kommentarer:

Send en kommentar